BALANSTHERAPIE

Je lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dus ben je mentaal en fysiek in balans? Dan zit je lekker in je vel, heb je zin in het leven en volop energie. Maar raakt het evenwicht verstoord? Is er sprake van miscommunicatie tussen je lichaam en geest? Dan merk je dat vroeg of laat. Zo kan stress je lichamelijk ziek maken en klaart je depressie op van lichaamsbeweging. 

Lichaam en geest in balans, je hoort het steeds vaker voorbij komen. Het lijkt echt iets van de laatste tijd, maar tegelijkertijd kan het ook als een zweverige uitspraak ervaren worden.

Ik vind dat niet gek, aangezien er deze tijd vooral van ons verwacht wordt dat we ons naar buiten keren. Dat we de grenzen opzoeken (ook van ons eigen kunnen) en zo goed mogelijk presteren.

We komen op een punt dat we genoodzaakt zijn iets aan deze levensstijl te veranderen. Terwijl we deze stressvolle situatie ook zelf creëren.

Lichaam en geest in balans brengen voelt daardoor misschien onwennig en eng. Maar niets is minder waar. Zelfs de nuchtere mensen onder ons zijn in staat op een praktische manier in balans te komen.

Graag leg ik hieronder uit waarom het zo belangrijk is dat lichaam en geest in balans zijn.

Waarom lichaam en geest in balans zo belangrijk is

Doordat we steeds meer gewend raken aan de klachten die het lichaam afgeeft, signaleren we ze ook minder snel. Bijvoorbeeld stress of fysieke klachten. Vaak moeten we niet zeuren en doorgaan. En dat is nu juist het punt waarop we de balans verliezen.

Ongemerkt nemen de pijnklachten toe en gaan we er zowel mentaal als fysiek op achteruit. Totdat we last krijgen van ernstige problemen en we voor langere tijd uit de roulatie kunnen zijn.

Is het dan van belang alleen in deze moeilijke tijden naar je lichaam te luisteren? Nee, ook tijdens een normale toestand is het van groot belang. Zo leer je namelijk de grote problemen of klachten voor te zijn.

Om lichaam en geest in balans te krijgen, is het van belang je voor het grootste deel te richten op je fysieke gesteldheid. Je lichaam leidt en daardoor is het van groot belang om te luisteren naar wat het lichaam, ook in ‘normale’ toestand, nodig heeft.

Lichaam en geest in balans,  leef vandaag!

Om lichaam en geest in balans te krijgen, is het belangrijk om je te richten op het hier en nu. Hierdoor blijf je niet meer piekeren over wat gisteren geweest is, of wat er morgen nog moet gaan komen.

Je zet de zorgen van gisteren en morgen opzij, en leeft vandaag. Hierdoor kun je je beter op het nu richten. Dit geeft meer rust en je kunt meer genieten van de dag die je vandaag gegeven is.

Hoe breng ik lichaam en geest in balans?

De combinatie van psycho- en massagetherapie kan je helpen om lichaam en geest in balans te krijgen. Zo maak ik gebruik van meditaties, oefeningen, ademhaling en ontspanning.

Door al deze elementen, leer je niet alleen de mogelijkheden en beperkingen van jezelf te zien, maar leer je ook beter te luisteren naar jezelf.

Hierdoor voel je je energieker, rustiger en veel beter in je vel!

Het traject

Net zoals bij de psychotherapie is ieder traject uniek omdat het zo optimaal mogelijk afgestemd wordt op de vraag en context van de patiënt. 


Een basistraject omvat meestal een 15-tal sessies waarbij massagetherapie en psychotherapie worden gecombineerd.

 

0470 98 25 30

Cranenskapelstraat 18
3201 Aarschot

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter