• Nathalie

Cadeautjestijd: een origineel en leuk cadeau geven.. hoe doe je dat eigenlijk?

Cadeaus zijn altijd goed! Het is leuk om ze te krijgen maar ook zeker leuk om ze te kopen. Toch is het altijd even lastig om te bedenken wat je nou gaat geven... Wat wil hij of zij nou? Of waar houdt hij of zij nou van?

Soms vind je in één keer het perfecte cadeau, maar meestal spit je uren door het internet met de nodige frustratie. Herkenbaar?


Redenen tot het geven van een cadeau

We gaan geen open deuren intrappen… Maar zoals je weet hebben we er in België bijna een sport van gemaakt om cadeaus vrijwel op alle traditionele en geplande momenten te geven. Je kent ze wel: Kerst, Sinterklaas, Vader- en Moederdag en Valentijnsdag. Of iets minder gebruikelijk zijn afscheidsgeschenken of een geschenk als je geslaagd bent of net bent verhuisd.

‘Gelukkige mensen zijn niet vrijgeviger maar vrijgevige mensen zijn gelukkiger’.

Met een cadeau zorgen we voor iemand en dat maakt ons gelukkiger, dan uitsluitend aan onszelf denken. Het zit in onze natuur dat we liever geven dan nemen. Want nemen is egoïstisch, toch? We geven vaak (onbewust) een cadeau in de wetenschap dat we er ooit iets voor terug krijgen. Dat kan in de vorm van een cadeau, maar ook in de vorm van een dienst. Dankbaarheid is vaak de drijvende kracht achter het teruggeven.
WIN - WIN: YOU GIVE SOME, YOU GET SOME

Als Oriflame VIP-klant scoor je nog meer kortingen en persoonlijke cadeautjes, hiervoor kan je je gratis aanmelden met onderstaande link, en bestellen via de Oriflame-website.


VIP voordelen en beloningen

Gratis levering en abonnementen

Geniet van gratis bezorging bij bezorging boven €45,- en maak gebruik van onze exclusieve abonnementen service.


Gratis producten

Verzamel Beauty Reward Points met elke bestelling en wissel ze in voor gratis producten.


Gepersonaliseerde beautytips

Krijg gepersonaliseerde huidverzorgings- en beautytips van een Brand Partner.

https://nl.oriflame.com/vip-customer-benefits/become-vip?store=fdl

10 extra tips voor het vinden van een uniek cadeau:

1. Let op wat die ander loslaat in gesprekken Let goed op wat de ander allemaal los laat wanneer je in gesprek met diegene bent. Heel vaak laten zij zelf al weten wat ze leuk vinden om te doen of waar zij waarde aan hechten (“Het lijkt me leuk om..” of bijvoorbeeld frustratie over een trainingspak wat niet goed is). Dit maakt het kiezen van een cadeau een stuk makkelijker en is gelijk erg persoonlijk.


2. Stel jezelf de juiste vragen Een aantal voorbeelden, waarmee je vast al een aantal onderwerpen te binnen schieten: Waar is diegene nu druk mee bezig en zich in aan het verdiepen (een onderwerp waar een goed boek bij aansluit? Is diegene op zoek naar een huis?), welke passies spelen er een rol in zijn/haar leven, op welke momenten zie je diegene oprecht genieten, voor welke belangrijke beslissingen staat diegene momenteel in zijn leven of wat zou je iemand graag willen meegeven (een beetje lol of ontspanning omdat diegene zo druk is?).

3. Persoonlijk en gepersonaliseerd Een cadeau geven is leuk, maar het is nog veel leuker als je het persoonlijk maakt. Dit kan heel eenvoudig met een Paloroid foto van jullie samen met een tekst op de achtergrond of een handgeschreven kaartje. Schrijf op het kaartje niet alleen een algemene tekst, maar ook waarom je diegene een mooi cadeau gunt. Je kunt natuurlijk ook een product of verpakking personaliseren met een foto of naam, zoals een leren schort met naam. Iets persoonlijks wordt altijd goed ontvangen!

4. Vraag jezelf af waarom je een cadeau wilt geven Hoeveel betekent de ontvanger voor je? Is het zomaar iemand die je kent en waar je niet zoveel moeite voor wilt doen? Of is het een vriend en heb je echt een band met diegene? In het laatste geval zal jij je best willen doen voor een origineel cadeau. Hoewel diegene vaak ‘gewoon’ jarig zal zijn, zal de achterliggende gedachte ook bedanken zijn. Waarvoor wil je diegene bedanken, wat doet diegene om jullie relatie in stand te houden? Benoem deze dingen en geef eens complimenten, bijvoorbeeld op een verjaardagskaart. Dat zal gewaardeerd worden en zal de zoektocht naar een cadeau makkelijker maken. Je beseft dan per slot van rekening waar je het voor doet.

5. Geen duidelijke reden tot geven Eigenlijk is dit een opvolger op het vorige punt (vraag jezelf af waarom je een cadeau wilt geven). Soms zijn er verjaardagen waarbij het ‘gewoon’ is om een cadeau te geven waarbij je jezelf verplicht voelt om iets te geven. Want met niets aankomen is stom, toch? Houd helder voor jezelf wie jij dat originele cadeau wilt geven en wie niet. Vraag jezelf altijd af hoeveel tijd en energie jullie relatie waard is en of je jullie relatie wilt laten groeien of niet.

6. Een zelfgemaakt cadeau Met een zelfgemaakt cadeau spreek je uit dat je tijd en energie in de ander wilt steken. Je hebt niet alleen de moeite genomen om een passend en origineel cadeau te bedenken, maar je bent nog een stap verder gegaan door zelf (een deel van) het cadeau te maken. Zelfgemaakte cadeaus hoeven echt niet heel kneuterig te zijn. Je kunt bijvoorbeeld zelf een foto op hout afdrukken van jullie samen. Mocht je even geen inspiratie hebben, dan staan Etsy en Pinterest vol creatieve ideeën waarmee je zo aan de slag kunt.

7. Spontaniteit: verras eens iemand Het licht zenuwachtige gevoel in je buik wanneer je als kind een cadeau krijgt, dat is toch fantastisch? Dat euforische gevoel zit nog steeds in ons, alleen uitten we het niet meer zoals vroeger. Echter is het effect niet minder: spontaan een cadeau ontvangen heeft ongekend positieve gevolgen voor je gemoedstoestand en de onderlinge relatie tussen gever en ontvanger! Het geven op een onverwacht moment is al origineel op zich.

8. Te veel focussen op de impact van een cadeau Wanneer de zoektocht naar een cadeau begint, ontstaan er een hoop vragen. Is mijn idee wel origineel genoeg? En wat zal de ander vinden? Het feit dat je er energie instopt en anders durft zijn, zegt al genoeg. Houd de zoektocht open en durf het ook los te laten. Goede en originele ideeën komen op momenten dat je het niet verwacht.

9. Geef je tijd cadeau Je kunt ook je tijd cadeau geven aan iemand die je hulp kunt gebruiken, aldus SoChicken. Maak een cadeauvoucher en geef je tijd cadeau als coach, help iemand met een community opbouwen op social media of een website bouwen, een 3-gangen diner of als tuinier. Goedkoop, origineel en je brengt samen waardevolle tijd door.

10. Het geven vanuit je ego Geef niet te dure cadeaus of cadeaus die over de top zijn om jezelf te bewijzen of omdat diegene jou ook een duur cadeau gaf.


Veel succes!

38 keer bekeken0 reacties
 

0470 98 25 30

Cranenskapelstraat 18
3201 Aarschot

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter